06 145 17 992 info@p-inc.nl

Domeinnamen te koop

Vraagprijs in overleg
Direct naar domeinnamen

Domeinnamen

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam, ook wel de URL (afkorting van Uniform Resource Locator), is het adres van een bestand op internet zoals je website. Je kan het vergelijken met een straatnaam. Door een straatnaam in te toetsen in het navigatiesysteem weet iemand jouw fysieke bedrijf te vinden. Wanneer iemand de naam (URL) van jouw website, bijvoorbeeld www.p-inc.nl intoetst in de internetbrowser (een programma dat het mogelijk maakt om websites op het internet te bezoeken) zoals Google, wordt jouw website gevonden.

Belangrijk bij de keuze van een domeinnaam?

Wanneer je besloten hebt om een website te (laten) maken dan is het belangrijk dat je een goede domeinnaam kiest. Deze kan de waarde en bekendheod van je merk/bedrijf enorme boost geven. Bijvoorbeeld als de naam van jouw domein laat zien wat je doet, zoals visopbestelling.nl. Een goede naam wanneer je een vishandel hebt waar mensen ook online vis kunnen bestellen. Dit is herkenbaar en je kunt deze naam ook eenvoudig verwerken in de reclame die je maakt voor je bedrijf.

Maar ook een korte simpele naam is goed. Zorg ervoor dat het makkelijk te onthouden is. Bijvoorbeeld omdat.nu geeft de noodzaak aan van een onderwerp wat op dit moment belangrijk is. Omdat de naam algemeen is kan de domeinnaam makkelijk gekoppeld worden aan diverse (maatschappelijk) onderwerpen die aandacht vragen.

Een website waar jouw bedrijfsnaam in vermeld wordt is ook makkelijk te onthouden voor de klant, zoals artcafe.nl. Wanneer deze naam aan een keten of franchise toebehoort, kan je er makkelijk een andere plaatsnaam aan toevoegen. Hierdoor blijft het overzichtelijk, ook voor de bezoeker.

Extensies van een domeinnaam

Richt je je niet alleen op de Nederlandse markt dan is het goed om verder te kijken dan de .nl naam. Dit wordt een extensie genoemd. Het is het achterste deel van de domeinnaam na de punt. Vaak staan deze letters, zoals .nl (Nederland) staat of .co.uk (United Kingdom), voor het land waar het bedrijf zich bevindt. Ben je breed georiënteerd en doe je zaken zou doen met heel Europa, dan is het slim om een domein met universele extensie te registreren zoals .com, .eu of .info. Deze extensies zijn wel duurder dan de .nl extensie. Als je een universele domeinnaam registreert, denk er dan ook over na in welke talen je de website wilt laten maken zodat duidelijk is welke diensten of producten je aanbiedt, of jouw klanten nu in Nederland, Griekenland of Frankrijk verblijven.

Websites & domeinnaam

Een heldere domeinnaam in combinatie met een heldere website zorgt ervoor dat je goed vindbaar bent. Wanneer je beide goed op elkaar afstemt dan eindig je over het algemeen hoger in de zoekresultaten. Wanneer je veel concurrentie hebt dan is het slim om iemand in te schakelen die veel verstand heeft van SEO (Search Engine Optimalization). Hij of zij kan er met de juiste strategie voor zorgen dat jouw product op de eerste pagina van de zoekmachines terecht komt. Hou hiermee wel rekening wanneer je jouw communicatie en marketingbudget verdeeld …

Marketing & domeinnamen

Ik zie het af en toe nog eens gebeuren maar vergeet niet jouw domeinnaam te vermelden in al je communicatie-uitingen. Op deze manier verwijs je mensen naar jouw website waar je meer uitleg over je product en/of dienst kan geven. Tegenwoordig ook vaak ondersteund met het plaatsen van een QR-code op de folder, poster of andere communicatie-uiting.

Backlinks

Een backlink is een link van een andere, liefst hoog in de ranking geplaatste, website naar de domeinnaam van jouw website. Deze backlink moet wel relevant zijn en overeenkomen met jouw corebusiness of onderwerpen die op jouw homepage worden genoemd. Google zal je daarvoor belonen qua vindbaarheid en betrouwbaarheid. Wanneer je sokken verkoopt en je krijgt en je zou een backlink krijgen in een artikel over kantoorartikelen zou dat wel eens averechts kunnen werken. Bekende backlinks vind je op startpagina.nl of bijvoorbeeld wanneer je genoemd wordt op een bekende blogsite.

"

Hoe gaat het overdragen van een domeinnaam in zijn werk

P-inc - domeinnamen te koop - overdragen

 Stel je hebt interesse in een domeinnaam waarvan P-inc nu nog de domeinnaamhouder is. Hoe gaat dat nu verder? Dat doen we heel eenvoudig in de onderstaande 5 stappen;

Stap 1
Je stuurt een mail waarin je de domeinnaam van je keuze vermeld. Ook doe je een voorstel van het bedrag waarvoor je de domeinnaam zou willen overnemen.
Stap 2
Wanneer we het eens worden, stuur ik je een koopovereenkomst. Daarin worden onder andere gegevens van je gevraagd die nodig zijn om de domeinnaam op jouw naam te registreren. (In sommige gevallen wordt er gevraagd om een geldig identiteitsbewijs)
Stap 3
Wanneer de overeengekomen koopsom is overgemaakt wordt er een verhuistoken aangemaakt. Met een verhuistoken (autorisatiecode) is het mogelijk om de gewenste domeinnaam te verhuizen naar een provider/registrar van jouw keuze* Het is een uniek identificatienummer die gekoppeld is aan jouw domeinnaam. Zonder dit nummer kan een domein niet zomaar verhuisd worden.
Stap 4
Vervolgens geef je jouw registrar de opdracht om de domeinnaam te verhuizen.
Stap 5
Wanneer dit gedaan is krijg je bericht van jouw registrar en ben jij de gloednieuwe domeinhouder van deze domeinnaam. Uiteraard kan je deze direct koppelen aan je (nog te ontwikkelen) website.

*Ik ben zelf heel tevreden over WP Provider waar ik al jaren mee samenwerk