06 145 17 992 info@p-inc.nl

Over mij

Pauline Waltmann

Mijn reden om in 2004 als zelfstandige te beginnen was omdat ik graag mijn eigen ideëen wilde uitwerken. Dat zal vele bekend in de oren klinken. Het verliep allemaal niet zonder slag of stoot maar ik ben nog steeds blij dat ik deze stap heb gemaakt. De mogelijkheid om je eigen tijd in te delen vind ik fantastisch. Als ondernemer wordt je continue uitgedaagd omdat de markt continue veranderd. En dat maakt het allemaal de moeite waard.

ArnhemUIT.nl

Ik kan me nog goed herinneren hoeveel energie ik kreeg toen ik mijn eerste bedrijfsnaam ‘kunstuitArnhem’ in liet schrijven bij de Kamer van Koophandel. Nu gaat het beginnen! Ik had een partner gevonden die mij had aangespoord nu eens eindelijk, na talloze ideëen, de stap te wagen. Samen met hen werd een idee omgezet in een concept. De gemeente wilde graag dat dit concept breder getrokken werd. Het duurde niet lang of Kunst uit Arnhem werd ArnhemUIT. De website toonde wat Arnhem op cultureel gebied te bieden had inclusief agenda. Later werd daar ook de horeca bij betrokken.

Ondertussen werd de V.O.F. opgeheven en ging ik verder als ZZP.  Dat was een uitdagende periode waarvan ik een hoop geleerd heb. Er was zoveel te doen en ik wilde overal evenveel aandacht aan besteden. Arnhem was en is nog steeds een hele creatieve stad! Er deed zich een mogelijkheid voor om te gaan samenwerken met het RBTKAN die ook het Uitburo Arnhem/Nijmegen ging exploiteren. Dat was fijn want nu had ik weer een sparringspartner. Samen hebben we o.a. de UITboulevard opgezet en de Cultuurprijs van de Gemeente Arnhem.

Er kwam nog een uitgaanswebsite bij ‘ Uit in Arnhem’. Het werd een beetje te druk op de ‘UIT’-gebied, druk en onduidelijk. Ik besloot dat het beter was om mijn werkzaamheden onder te brengen bij een organisatie met wat meer slagkracht. Mijn doel, Cultureel Arnhem op de kaart zetten, was bereikt dus richtte ik mijn pijlen op een ander project.

 

Santiago de Compostela

Maar eerst was het tijd voor mezelf! Na het zien van de film ‘Into the Wild’ begon er iets bij me te dagen. Ik was alleen maar aan het werk. Zelfs uitgaan was een verkapte netwerkavond. Ik merkte ook dat ik er een beetje doorheen zat. Mijn aandacht was overal behalve bij mezelf geweest. Ik las een artikel over de Camino de Santiago en verruilde mijn ‘pumps’ voor wandelschoenen en een rugzak. 5 mei ging ik op pad. Bevrijdingsdag was een mooie dag voor dit persoonlijke project.

Pauline Santiago de Compostella

Het was een overweldigende ervaring en raad het iedereen aan! Eenmaal terug in Nederland kostte het me wel even moeite om in een ritme te komen maar na het zien van zoveel natuurschoon in Spanje kon ik niet anders dan te onderzoeken of ik mijn energie kon inzetten voor een duurzame wereld. Na wat klussen op dit gebied te hebben gedaan kwam ik er snel achter dat ik weer te groot dacht. Als ik iets doe, wil ik het goed doen maar wat ik voor ogen had was te groot voor mijn persoon. Daar kwam bij dat ik ernstig ziek werd.

Vrijwilligerswerk

Gelukkig herstelde ik snel alleen ontwikkelde ik een paniekstoornis en ontving in diezelfde tijd een enorme belastingaanslag vanwege de overname van mijn bedrijf een jaar daarvoor. Omdat ik het lastig vond om hulp te vragen kwam ik mezelf goed tegen. Een medewerker van de gemeente Arnhem attendeerde mij op schuldregeling. Daar ben ik toen na veel wikken en wegen op ingegaan. Je mag alleen geen bedrijf voeren gedurende die periode. Ik ben vrijwilligerswerk gaan doen om ervoor te zorgen dat ik toch aan de gang bleef in mijn vakgebied.

P-inc, websites voor ZZP

En toen kwam er eindelijk een eind aan de schuldregeling. De gemeente Arnhem bood een traject aan waarin mensen werden begeleid om weer deel te nemen aan het arbeidsproces, in loondienst of als ZZP, een kans die ik met beide handen heb aangegrepen. Ik besloot me te richten op het maken van websites. Dat vond ik tijdens mijn ArnhemUIT-periode superleuk en zo is P-inc, websites voor ZZP ontstaan. Ik word blij van het sparren met enthousiaste (beginnende) ondernemers. Om deelgenoot te worden van hun plannen en samen een ontwerp creëeren wat zowel functioneel is en qua uitstraling past bij de ondernemer in kwestie. Dat ervaar ik als een groot voorrecht en dankbaar werk. Ook ik zit nog vol plannen en kijk uit naar de realisatie daarvan.

Pauline

Lessons learned

Deze tips wil ik je graag meegeven

"

Doe wat je leuk vindt!

Kijk of een samenwerking jouw positie versterkt en ga deze aan. Je hoeft het niet alleen te doen!

Ieder zijn expertise maar zorg voor een goede klik!

Wees duidelijk, ook naar jezelf.

Delegeer waar mogelijk.

Wees trots op jezelf!

Wees op de hoogte van alles wat je doet, ook op financieel gebied.

Neem af en toe gas terug, luister naar je lijf!

Maar bovenal...geniet!